Regel nr. 1 : Du har många konkurrenter, så visa dig alltid från Din Bästa Sida.

Translated into Swedish by Tamara Ivankovic

Du har säkert hört mig berätta om den här websiten förut, men det tål att upprepas: Tack vare webben har du nu tillgång till tusentals stipendier som du aldrig hade hört talas om innan internetåldern. Det är de goda nyheterna. De dåliga nyheterna är att det har alla andra också. Konkurrensen om stipendiepengarna är större nu än någonsin förut. Och det är inte bara dina amerikanska grannar som tävlar mot dina barn om stipendiepengar; det är över 100 miljoner studenter över hela världen, från Indien, Kina, Europa, Afrika och varje hörn av jorden.

Stipendietävlingar är som alla andra tävlingar, på så sätt att ju mer konkurrens du har, desto mindre felmarginal har du om du siktar på att vinna. Om du tävlar mot ett tiotal andra elever från din skola, kan du ha råd med några få misstag. Om du tävlar mot de bästa i världen kan misstag utgöra dödsstöten. Ett misstag och du är ute ur leken.

Och som vi nyss har konstaterat, tävlar du nu mot de bästa i världen så fort du fyller i en stipendieansökan. Även när det gäller lokala stipendier, eller stipendier med restriktioner för vilka som för söka, ökar din chans att vinna avsevärt om du tänker dig att det är du emot världen. I enlighet med den här bokens syfte kommer vi att kalla denna process för att visa dig från din bästa sida (DBS).

Misstagen och bristerna sträcker sig från de väldigt stora och uppenbara till det de små, små detaljerna och finliret du förmodligen inte tror att någon bryr sig om. Den här boken går igenom dem alla, och för störst chans att ro hem så mycket stipendiepengar som möjligt måste du uppmärksamma de alla! Det är kärnan i att visa sig från sin bästa sida – idén att när du står emot världens tuffaste konkurrans, är ingen detalj för liten eller för oviktig. Avverka dem alla, och avverka dem väl. Kom alltid ihåg: DBS!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top