Să nu vă fie teamă să recunoaşteţi neajunsurile din trecut şi să explicaţi modul în care aţi trecut peste ele

Să nu vă fie teamă să recunoaşteţi neajunsurile din trecut şi să explicaţi modul în care aţi trecut peste ele
Tradusǎ de Ioana Gheorghiu pe Iunie 6 2010

Uneori, cea mai buna poveste care trebuie spusǎ in fata unui comitet de burse implica prezentarea unor experiente neplacute din trecutul tǎu. Poate ai rănit sau jignit pe cineva foarte apropiat tie . Poate ai fost dependent de droguri sau ai fost inchis . (de fapt, dacă continuati sa jigniţi pe cineva apropiat , care este dependenţ de droguri sau este inchis , atunci ar fi de doriţ să alegeţi un alt subiect).

De ce? Ei bine, unele dintre experienţele care dau cea mai clara imagine de ansamblu asupra caracterului unei persoane sunt acelea în care un om a stiut sa-si gestioneze problemele şi s-a ridicat pentru a se întoarce in joc (Da, am folosit trei expresii obosite, banale într-o propoziţie. Nu fiti zgarciti in exprimare în eseurile voastre de bursǎ, ok?). Nu sunt vorbe in vant .  Uneori, lucrurile pe care Oprah le arata sunt de fapt adevărate – ideea transmisa este “ nu este de câte ori cazi, ci de câte ori te vei ridica” . Am de gând să – i învaţ pe copiii mei că un factorul esential pentru succesul lor în viata este capacitatea de a face fata , precum şi gestionarea provocarilor oferite de aceasta .


Dacă ai devenit o persoană mai bună şi ai trecut cu bine diverse tipuri de obstacole, atunci aceasta este un progres uman pe care comisiile de burse il recunosc şi il încurajeaza în continuare prin premii monetare. Din experienta noastra inclusiv a admite faptul ca ai defecte , este o altă trăsătură apreciata care te poate propulsa printre câştigători .. Deci, dacă trebuie sǎ arati si partile tale mai putin bune pentru a evidentia cum ai devenit o persoana buna , sǎ nu vă fie teamă să faceţi acest lucru.
(Notă: Acest lucru depinde, de fapt, de cît de intunecat este într-adevăr trecutul tau . Dacă trecutul întunecat include o crima grava , violente sau abuzz sexual, atunci este probabil cel mai bine să vorbeşti despre altceva.)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top