Greşeala La Applicaţie pentru Bursǎ #9: Plictiseşte-mǎ Cu Lucruri Irelevante

Tradusǎ de Ioana Gheorghiu pe Mai 3 2010

Ştiu, ştiu – este un titlu agresiv pentru cei care se supǎrǎ uşor. Cu alte cuvinte fa-ţi o favoare: nu adǎuga informatii care nu sunt conectate cu eseul tǎu. Totul din eseul tǎu ar trebui sǎ fie relevant cu subiectul pe care l-ai ales.

Primim exemple de exprimare gresita privind informatia în fiecare zi. Ele sunt eseurile care încep aşa: “Numele meu este Jane Doe, şi m-am nǎscut în Hershey, Pennsylvania pe Iulie 3 1986. Mama mea este stomatolog şi tatal meu este un agent imobiliar, am doi fraţi şi doua surori. Eu merg la Kennedy High School, unde sînt o seniorǎ.”

Dacǎ vei incorpora cumva informatia aceasta ca o parte importanta in eseul tǎu, comitetul nu o va lua in seama ; chiar sunǎ cǎ încerci sǎ umpli pagina şi nimic mai mult.

Dacǎ vorbeşti despre lucruri ca locul de naştere, pǎrinţii şi fraţii ca sǎ dai informatii despre copilǎria ta unicǎ – sǎ zicem, te-ai nǎscut cu pǎrinţi dependenţi de droguri în Miami care te-au lǎsat în Everglades cînd erai un copil, dar o familie de crocodili te cresc ca un copil al lor, şi asta este motivul de ce eşti capitan la echipa de înot de cînd ai avut 11 ani – atunci informatii de felul acesta sunt o pierdere de timp a comitetului. O numim “commodity information”. Toţi au o zi de naştere şi un oraş în care trǎiesc, şi dacǎ informatia ta nu are o semnificatie, atunci nu le trece in eseul tǎu.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top