Greşeala La Applicaţie pentru Bursǎ #8: Convinge-mǎ Pe Mine

Tradusǎ de Ioana Gheorghiu pe Mai 3 2010

Eseurile pentru burse sunt despre self-expression, şi multe aplicaţii contin întrebǎri fǎrǎ sfîrşit despre cum tu, viitorul conducator, vei rezolva problemele de astǎzi. Asta îţi dǎ controlul sǎ vi cu idei despre cum pot fi schimbate lucrurile, şi ai posibilitatea sa vorbeşti despre lucrurile care sunt greşite în societate – eg. lucrurile care trebuie schimbate. Dar nu trebuie sa fi prea critic, sau sǎ dai impresia cǎ solutiile la problemele lumii sunt simple.

Lasǎ-ma sǎ-ti explic de ce lucrul acesta este important. Sunt mii de oameni tineri inteligenti, dar care prin comportamentul lor nu dau dovada de maturitate. Inteligenta este ieftinǎ. Maturitatea nu are preţ. Dacǎ eu ar trebui sǎ aleg singura calitate importanta la cîştigǎtorii de burse, ar fi maturitate. Aratǎ maturitate în eseurile tale şi vei obtine aduca acasǎ banii.

De ce este aşa? Este din cauzǎ cǎ te îndrepţi înspre o make-or-break fazǎ din viaţa ta cînd ajungi la colegiu. Lucrurile care le faci acolo – chiar cele mai mici – for avea un impact imens pentru viitorul tǎu. Şi maturitatea, nu inteligenta, este cheia pentru a trece cu success prin diverse situaţii . Poţi sǎ fi un geniu la literaturǎ , ştiinţǎ sau economie, dar dacǎ nu poţi sǎ rezisti presiunii psihice , este foarte posibil sǎ nu îţi duci planurile tale la bun sfarsit.


Ca unul care acorda burse, nu vrem sǎ dǎm bani celor care nu vor avea success. Vrem sa dǎm banii oamenilor care vor avea success în lume. Din aceasta cauza cautǎm şi evaluam maturitatea candidatului. Ai înţeles? Ok.

Şi cum ne dǎm semea cine este matur şi cine nu este? Este o ştiinţǎ inexatǎ. Dar, un semn de maturitate la oamenii tineri este abilitatea lor sǎ echilibreze ideile lor mari cu cunoştinţele complexe despre lume , şi ca au tot mai au multe de învǎţat. Lumea este un loc complex, şi soluţii la probleme dificile sunt greu de gǎsit. Asta nu înseamnǎ cǎ nu le vei rezolva într-o zi; înseamnǎ cǎ dacǎ vorbim despre o problemǎ realǎ, solutia nu va fi gasita usor.

Cu aceasta invatatura in minte , dacǎ ai deprins sǎ foloseşti fraze ca, “Dacǎ mai mulţi oameni numai ar…” sau “Lumea ar fi un loc mai bun dacǎ ne-am ridica si ne-am fi dat seama,” adu-ţi aminte cǎ problemele despre care vorbeşti nu sînt aşa de simple cum crezi tu. Nu sunt optimist, dar puţine probleme sau rezolvat prin faptul ca o mulţime de oameni “s-au ridicat” sau “şi-au dat seama”. Judecǎtorii de burse sunt educaţi şi ştiu asta foarte bine. Explicaţii care nu sunt reale nu vor fi luate în serios şi asta nu este bine pentru tine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top