Tradusǎ de Ioana Gheorghiu pe Mai 3 2010
In ultimele douǎ zile, am scris despre cum activitaţile şcoalare nu sunt deajuns sa te ajute sǎ îţi cîştigi o bursǎ, şi mulţi sau îngrijorat. Nu vǎ fie teamǎ prieteni: astǎzi continuam discutia de ieri despre cum sǎ ai cea mai bunǎ pplicaţie şi sǎ invatati din greşelile colegilor. Un mare dar simplu sfat:
Vorbeşte despre ce-ai fǎcut deja – nu numai de cluburile din care faci parte. Bine, ai fost în grupul de tineri la biserica ta. Şi poţi sǎ scri “patru ani în grupul de tineri de la biserica mea” în applicaţia ta dacǎ vrei. Dar, asta nu spune prea mult despre tine. Din cauzǎ ca eu nu am fost la biserica ta, nu ştiu ce face acest grup. Puteţi sǎ construiţi barca lui Noah şi sǎ faceţi cercetǎri în Marea Neagrǎ, sau ati putea toţi sǎ dormiţi la prînz o orǎ. Eu nu am nici o idee. Tu trebuie sǎ-mi zici.
Fi diferit si vorbeste despre ce ai fǎcut cînd erai într-un grup anume. Sǎ zicem cǎ ai petrecut patru ani în grupul de tineri la biserica ta unde ai servit oameni fǎrǎ casa cu mîncare de la o bucǎtǎrie publicǎ. Poate ai servit cu approximaţie 150 de oameni de fiecare datǎ cand ai fost acolo (este OK sǎ dai o approximaţie – nimeni nu se aşteaptǎ sǎ fi exact). Sunt 208 sǎptǎmîni în patru ani, şi asta înseamnǎ cǎ ai servit 31,200 de oameni.
Asta este impresionant. Dar eu nu aş fi ştiut asta dacǎ tot ce era scris pe aplicaţie era “patru ani în grupul de tineri de la biserica mea”. Nu? Dacǎ vrei ca noi sǎ ştim cǎ eşti ingenios, trebuie sǎ ne zici ce ai fǎcut. Asta face diferenţa între un eseu plictisitor şi unul care va capta atentia comitetului.
|