Greşeala La Applicaţie pentru Bursǎ #6: Nu ignora familia

Tradusǎ de Ioana Gheorghiu pe Mai 3 2010

Ieri am scris despre cum activitaţile desfasurate in şcoalǎ nu sunt deajunse sǎ îţi cîştige o bursǎ, şi mulţi s-au panicat. Se vede cǎ mulţi cititori sunt dependenti de activitaţile la şcoalǎ pentru a cîştiga o bursa. Nu este nevoie sa va îngrijorati: azi şi mîine vom invata cum sǎ nu faci aceleaşi greşeli ca 99% din colegii tǎi. Nu trebuie sǎ vindeci cancerul sau sǎ opreşti încǎlzirea globala – trebuie numai sǎ scriem mai multe informaţie decît colegii tǎi. Mulţumitǎ acesui articol, vei putea sǎ scri MULT mai mult. Aicea sunt douǎ sfaturi care vor ajuta aplicaţia ta sa se ridice peste cea a prietenilor tǎi (scuze, prieteni, este o dog-eat-dog lume).

Nu uita de familia ta. Ştiu cǎ noi comitetul de burse pierdem poveşte foarte incredibile in fiecare zi cînd aplicanţii care scriu eseuri pentru burse nu menţioneazǎ nimic despre rolul care ei îl au în familia lor. Precizam un lucru clar: rolul care îl ai tu în familia ta nu este la fel ca important ca activitǎţile de şcoalǎ – este MULT mai important. Sǎ fim drepţi: şcoala se va termina in cîţiva ani, dar familia ta va fi tot timpul. Membri din cheerleading sau echipa de fotbal sau clubul de ştiinţǎ îţi voi uita numele în 10 ani (crede-mǎ, este adevǎrat – am fost la intalnirea de clasǎ), dar familia ta nut e va uita niciodatǎ .

Cel mai rǎu pacǎt în lumea burselor este cǎ in ani mii de studenţi excelenţi nu au primit burse. Ei sunt studenţii care nu au timp sǎ participle în activitǎţile şcoalare din cauzǎ cǎ au trebui sǎ aiba grijǎ de familial or sau ar trebuit sǎ lucreze cǎ sǎ facǎ asta. Mai rǎu, aceşti studenţi simnt cǎ nu sunt de ajuns de “activi” şi nici nu aplicǎ.

Asta este cea mai mare nedreptate de care am auzit, şi nu lǎsa pe nimeni sǎ ţi-o zicǎ. Dacǎ eşti ocupat cu responsabilitǎţi cu familia ta, atunci nu poţi sǎ fi implicat în organizaţii studenţesti. Dar ţine minte: nu putem sǎ îţi dǎm credit pentru responsabilitaţile de familie dacǎ nu ne zici care sunt! Dacǎ esti un astfel de caz , explicǎ cît mai mult despre lucrurile care le faci pentru familia ta.


În casul burselor de la compania noastrǎ, tot timpul am pus prêt pe “work ethic”, şi asta este aplicabil şi celor care lucreazǎ greu in casele lor şi la serviciu, şi la celor care lucreazǎ greu la clubul de fotbal şi între peretii şcolilor. Sfatul nostrum pentru aplicatiile de bursǎ este: zi poveasta ta, nu conteazǎ unde se întîmplǎ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top