Greşeala La Applicaţie pentru Bursǎ #5: Nu ignora Mediul Exterior Liceului

Tradusǎ de Ioana Gheorghiu pe Mai 3 2010

In aplicatia pentru o bursa bursǎ cei mai multi mentioneaza o mulţime de activitaţi scolare îla care au participat în timpul anilor din liceu. Echipe the sport, cluburi, proiecte, competiţii, etc. Asta poate sǎ fie un lucru bun, nu? Doar, pǎrinţii şi profesorii ţi-au zis asta tot timpul – în cît mai multe lucruri participi, în cît mai multe cluburi eşti, cu cît la mai multe activitaţi participi, etc., cu atat mai mult iti slefuiesti caracterul. Şi asta este adevǎrat dar nu este sfîrşitul povestei.

Doar activitatile desfasurate in scoala nu mai sunt de ajuns sǎ atragǎ atenţia comitetului de burse. Acestea sunt lucruri comune, aditional trebuie sǎ desfasori activitati in afara liceului , dacǎ vrei sǎ atragi banii de la burse cu valori mari. Acum intervine si internetul ce a deschis oportunitatea miilor de aplicanti la burse , aplicanţi care nu ar fi fost în competiţie cu tine acu 10 ani. Deci cu cat eseul tau este mai neoriginal cu atat sansele de a nu castiga bursa sunt mai mari.

Cam 99% din aplicaţiile pe care studenţii le scriu în zilele astea vorbesc numai despre activitati comune în liceu: echipe de sport, cluburi, grupuri – orice grup care are pozǎ în albumul şcolii. Dacǎ în eseul tǎu vorbesti numai despre lucruri pe care le-ai fǎcut în liceu, atunci va deveni la fel ca celalalte aplicaţii comun şi neinteresant. Ei vǎd sute de eseuri care contin aceeaşi informaţie în fiecare zi. Nici mǎcar cîteva clase de AP şi scoruri mari de SAT nut e vor diferentia de alţi aplicanti


Asta înseamnǎ cǎ eşti un “loser”, tu şi cei patru ani de club de ştiinţǎ, echipa de fotbal, echipa de dans, performance la teatru şi orchestra? Sigur cǎ nu – astea toate sunt lucruri bune şi ar trebui sǎ fi fericit cǎ le-ai fǎcut. Dar, singure nu te vor ajuta sǎ cîştigi bursa. Realitatea dura este ca aplicatia ta trebuie sa contina ceva deosebit , unic ce va ce te deosebeste de cei mai multi care aplica la o bursa cu ajutorul internetului.Asta este era internetului.

Trebuie sǎ cauti si sa evidentiezi acel ceva unic .

Ce zici? Ţine-ţi pantalonii pe tine …asta este subiectul de miine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top