Greşeala La Applicaţie pentru Bursǎ #10: Comporta-te Parcǎ Ai Muri De Foame Dacǎ Nu Cîştigi

Tradusǎ de Ioana Gheorghiu pe Mai 3 2010

Judecǎtorii ştiu cǎ tu iti doresti foarte mult sǎ primeşti bursa la care aplici. Este natural pentru tine ca sa ai emotii dacǎ cîştigi sau nu. Taxele pentru colegiu sau universitate sunt o treabǎ serioasǎ, şi fiecare cent care poţi sǎ-l iei de la alţii este binevenit.

Dar in sutele de aplicaţii de peste ani, am vǎzut aplicanţi foearte extremi. Din ce in ce mai des, studenţii scriu cǎ dacǎ nu primesct bursa nu vor putea merge la şcoalǎ. Sau, nu vor putea sǎ plǎteascǎ chiria, si vor fi aruncaţi pe stradǎ (asta nu e o exagerare).

Eu admit ca unul din scopuri pentru care scriu o carte despre cum poti obtine o bursa scolara este sa va invat cum sa influentati emotional membrii comisiei in favoarea voastra. Atentie , este un risc. Trebuie sǎ ai grijǎ cum folosesti starea emotionala a comitetului pentru a obtine rezultatul dorit. Sînt cîteva motive de care trebuie sat ii cont pentru a nu arata ca esti disperat in obtinerea unei burse:


1) Nu exercita presiuni asupra comisiei.. Membrii comisiei sunt si ei oameni şi nimeni nu vrea sǎ se simtǎ responsabil ca nu a acordat destula atentie viitorului educational al unui copil. Sau mai rǎu. Sa se simta responsabil pentru faptul ca nu ai unde locui. Membrii comisiei au o inimǎ, dar au şi o misiune ce trebuie indeplinita, aceea de a selecta cei mai buni aplicanţi. Dacǎ sugerezi ca nu mai poti supravetui fara bursa ii pui intr-o situatie jenanta. Cum? Tu nu eşti singurul care face aşa! Sunt zeci de poveşti în fiecare sǎptǎmînǎ. Şi cînd este o bursǎ de dat şi 12 oameni (sǎptǎmîna asta) care zic cǎ nu pot sǎ supraveţuiascǎ fǎrǎ ea, este mult mai uşor sǎ arunci toate cele 12 aplicatii şi sǎ reiei procedeul de evaluare pentru a allege cel mai bun applicant.

2) Practic nu trebuie sa depinzi niciodata numai de bursa. Şansele nu sunt de partea ta (dar mai mui mult acum cǎ citeşti articolul acesta), punandu-ti toate sperantele in obtinerea unei burse este ca si cum pui toti banii la bataie intr- un joc de cǎrţi. Toti timpul trebuie sa ai un plan B. Tot timpul sǎ cauti toate optiunile de a împrumuta bani sau de a lucra. Chiar şi pentru cineva care are toatǎ informatiile despre Superpack nu ar trebui sa fie socant daca nu obtine o bursa. Construieste-ti planul pentru educaţia ta, şi include constul fiecarui lucru care îţi trebuie , modul in care vei plǎti pentru el; iar atunci cand reusesti sǎ primeşti bursa, renunta la sursele de împrumuturi şi slujbele pentru ca cǎ nu îţi mai trebuie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top