Greşeala comisa atunci cand aplici pentru Bursǎ #1: FA ABSTRACTIE DE RELIGIA SI OPINIA TA POLITICA

Tradusǎ de Ioana Gheorghiu pe Mai 3 2010

Eram aproape sǎ nu dau sfatul acesta, dar este unul pe care fiecare aplicant trebuie sǎ-l ştie. Excepţie face cazul în care bursa pentru care aplici este sponsorizatǎ de către o organizaţie cu radacini politice sau religioase, bine specificate. Aproape nu ai nici o şansă de a câştiga dacă aţi scrie un eseu cu subiect dintr-un domeniu controversat precum avortul, războiul din Irak sau orice alte problema ce polarizeaza, interesul mondial. De ce nu, te întrebi? Desigur, este nevoie de curaj şi convingere pentru a scrie un astfel de eseu, nu?

Da. Şi lasă-mă să fiu primul , care spun că am tot respectul si toata admiratia pentru oameni, studenti si alte categorii sociale , care rămân la convingerile lor şi lupta pentru crezul lor sustinandu-l , chiar cu pretul nepopularitatii , indiferent pe cine ar putea ofensa.

Cu toate acestea, nu am scris aceasta carte si nu am creat acest site pentru a vă modela mintea sau a va da sfaturi privind schimbarea convingerilor voastre. Am scris cartea in ideea de a vă invata cum să obtineti bani de la un grup de oameni care hotarasc pentru tine şi colegii tai (hei, suntem numiti judecători pentru un motiv). Şi va spun că eseurile despre problemele in litigiu, de obicei, nu cîştigǎ.


Mai practic, luaţi în considerare acest adevăr : orice problema spinoasa despre care alegeţi să scrieti , este foarte probabil , că unul sau mai mulţi membri ai comisiei nu vor fi de acord cu voi . Opiniile diferite impart lumea , şi după toate probabilităţile, nu aveţi nici o idee cine judecǎ cererea dumneavoastră de aplicatie la o bursa, nemaivorbind de convingerile personale şi politice ale acelora . Dar dacă se întâmplă ca un factor decizional să deţină convingeri care să contravină celor din eseul tau, oare asta ar trebui să afecteze hotărârea lor ?

Într-o lume absolut perfecta , nu. Dar noi nu trăim într-o lume perfectă, şi dacă se întâmplă ca cineva care citeste aceste randuri sa gaseasca sau stie o astfel de lume, anuntati-ma şi va voi întâlni acolo pentru veşnicie.Amintiţi-vă că membrii comisiei sunt oameni la fel ca tine si mine. Ei încearcă să ţină la convingerile personale din deciziile lor, dar de cele mai multe ori deciziile sunt influentate emotional.

Daca conţinutul eseului tau ii va ofensa in convingeri tu, probabil, nu vei câştiga bursa. Din nou repet :

– Eu nu spun ca-i drept, dar asta e filozofia vietii. Este viaţa reală, este nedrept, şi asa functioneaza sistemul. Eu nu pretend , dar recomand să recunoaşteţi această realitate şi sǎ alegeti sa vorbiti despre subiecte sigure .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top